top of page

ETT SMART HUS - RAKT IGENOM

Innovative Living vill erbjuda dig mer än ett nybyggt trähus – vi vill att du ska ha ett smart hus som ger hög kvalité för mindre pengar, känns modernt och hjälper dig i vardagen. Men vad menar vi egentligen med att ett hus är smart? Det ska vi berätta för dig!

Touch display 2.jpg
Touch display 2.jpg

Våra hem har smarta system som för dig in i framtiden och förenklar din vardag. Så när du kommer hem kan du koppla in - och koppla av.

IMG_1364.jpg

Våra hus byggs främst med KL-trästomme, ett råmaterial direkt från våra svenska skogar.

Bild på trähus med smart byggteknik

Att vi valt smart byggteknik i våra smarta hus gör det kostnadseffektivt för dig som är slutkund. 

SMART HEMSYSTEM

SMART HEMSYSTEM

I Innovative Livings smarta hus ingår alltid ett smart hemsystem. Systemet genomsyrar hemmet och styr allt från ventilation till torktumlare. De hjälper dig att förenkla din vardag helt enkelt. Koppla in och koppla av.

 

Det smarta systemet utvecklas internt hos oss på Innovative Living, tillsammans med vårt systerbolag Grepit AB. Vi kan med andra ord uppdatera, lägga till och förbättra i ett högt tempo, utan några mellanhänder.

Grepit AB:s fokuskompetens är just inbyggda system, vilket innebär att vi använder ”öppna” lösningar som gör tekniken framtidssäker. På så vis kan du bo tryggt i vetskapen att ditt hem alltid kommer erbjuda den senaste teknologin som förenklar vardagen. 
 
I våra smarta hem ingår, bland mycket annat, alltid en laddbox från Zpark. Ett säkert sätt att ladda din elbil eller hybrid, framförallt eftersom laddboxen är byggd för att klara en högre belastning över lång tid än vad ett vanligt eluttag. Zpark optimerar lastbalanseringen i hemmet, så elen används fördelat under dygnet då det är mest fördelaktigt för dig.
 
Vårt smarta system dessutom kompatibelt med en stor del av de standarder som avdra smarta produkter och lösningar använder. På så vis behöver du inte låsa dig till en viss typ av system. I ett hus från Innovative Living kan du blanda fritt helt utifrån tycke och smak. Redan vid inflyttningsdagen står systemet redo att användas. Ett smart hemsystem som underlättar din vardag. Ett system som låter dig koppla in och koppla av.

Touch%20display%202_edited.jpg
SMART MATERIALVAL

SMART MATERIALVAL

Innovative Living strävar efter att använda närproducerat material som passar bra för det nästan arktiska klimatet samtidigt som det är bra för miljön. Därför är de flesta materialen som vi använder idag från norra Sverige.  

 

Vi vill också använda de smartaste materialen som finns tillgängliga idag. Byggmaterial kan vara smarta på flera olika sätt. De kan vara lätta att använda, extra starka eller klimatsmarta. Vi på Innovative Living har ett helhetsperspektiv och använder flera olika typer av smarta material. Allt för att få en smartare byggprocess och ett bättre hållbart hem som också är snällt mot klimatet. 

 

För dig som kund innebär smarta materialval ett modernt hem som följer med tiden, samtidigt som det hjälper till att förbättra klimatet för framtida generationer.

 

Våra hus byggs främst med KL-trästomme, ett råmaterial direkt från våra svenska skogar. Materialet håller hög kvalitet och för dig närmare naturen, samtidigt som det är noggrant utvalt för att skapa en varm och inbjudande atmosfär i hemmet. I kombination med andra grövre material ger det hemmet en unik känsla av avskalad värme.

KL-träet går att återfinna i golvet, väggarna så väl som i taket i alla rum som inte kräver ytskikt. Det kommer också finnas möjlighet att välja ett mer klassiskt alternativ med pålagd ekparkett till golv och tapetserade eller målade väggar.

KL-träet som vi använder oss av i alla våra byggen är svenskt och har sitt ursprung ur Västerbottens skogar. Martinsons framställer sitt KL-trä i en process med minimal miljöpåverkan. KL-träet binder koldioxid under hela sin livslängd och blir därför en naturlig del av kretsloppet. Att materialet dessutom är Svanen märkt är en viktig del för oss på Innovative Living.

Även våra fönster och dörrar tillverkas av norrländskt virke. Polarfönster använder sig av virke från kärnfuran. Dessa tallar som fått växa i över 100 år i det norrländska klimatet sätter förutsättningarna för dessa fönster och dörrar som är både hållbara och energibesparande. Därför är det ett smart val som passar in perfekt i Innovative Livings smarta byggnationer.

35-DSC06007_edited.jpg
4-DSC05947.jpg
SMART BYGGTEKNIK

SMART BYGGTEKNIK

Smart byggteknik är kostnadseffektivt för dig som slutkund. Innovative Livings smarta hus byggs i modulform och behöver varken en fabrik eller ett stort team med arbetare för att byggas. Därför binds inga pengar upp i några löpande kostnader utan de dras bara då de faktiskt behövs. Det här tillsammans med den korta tidsramen för att bygga och färdigställa det smarta huset ger ett mycket kostnadseffektivt bygge vilket innebär mindre kostnader för dig samt att inflytten till ditt nya smarta hem sker snabbare än väntat. 
 

Innovative Living är inte bunden till någon speciell lokal eller plats för våra byggen och därför kan vi anpassa oss efter ditt behov. Detta innebär också att vi kan skala upp eller ned produktionen vid behov för att bättre följa din personliga tidsplan. 
 

Våra smarta hus är ingenjörsmässigt byggda då mycket av förberedelserna går att precisera med hjälp av tydliga beräkningar och leverantörernas sätt att arbeta. Beräkningarna försäkrar oss om att huset byggs med högsta kvalitet som möjligt utan några onödiga risker. Genom att anpassa produktionen efter leverantörerna försäkrar vi oss också om ett effektivt och smart bygge. Med denna process minskar också spillet av material.

IMG_1359.jpg
Slide01.jpg
bottom of page