top of page

ALLT BÖRJADE MED EN ÖNSKAN

Innovative Livings grundare är Jimmy Abrahamsson och Johan Eriksson. Tillsammans har de grundat flera olika bolag genom åren. Innovative Livings resa började med en önskan om ett smartare hem. Idéen om detta har utvecklats under en lång tid. Johan har tidigare drivit bolaget Innovativa hem och utvecklingen av smarta hemsystem har funnits med sedan 2014.

Jimmy och Johan insåg snart att för att göra ett hus smart på riktigt, kan systemen man använder sig av inte vara något som läggs till i efterhand, som det oftast ser ut med dagens smartprodukter. Utan smartheten måste börja med huset i sig. Hur det byggs, vilka material som används och vilken teknologi som byggs in. Ett smart hem ska vara mer än ett tak ovanför huvudet, det ska vara en helhetsupplevelse.

År 2017 togs beslutet om att satsa ännu mer på konceptet smarta hem och därav grundades bolaget Innovative Living AB. Sedan dess har vi undersökt och utvecklat det allra effektivaste byggsätten med de bästa materialen och de bästa lösningarna för ett smart hem.

TECH INVEST NORTH

Innovative Living AB är ett dotterbolag till Tech Invest North, och systerbolag till It-företaget Grepit AB som funnits sedan 2014 och främst jobbar med inbäddade lösningar. Tekniken som bygger och inkluderas i våra smarta hus kommer från vår egen kompetens i de olika företagen, som jobbar nära med Luleå Tekniska Universitet. Elbilsladdaren Zpark, som ingår i alla våra smarta hus är skapad av Grepit AB och de hjälper också till med utvecklingen av andra smarta system som går att återfinna i Innovative Livings hus. Vårt team av ingenjörer ser till att de smartaste lösningarna är de som används i ditt framtida hem.

​Våra inbäddade lösningar används redan i många olika miljöer via Grepit AB, bland annat LKAB och Orexplore.

Workshop_191120_01.jpg
bottom of page